Delicious LinkedIn Facebook Twitter RSS Feed

kehidupan sebagai despatch boi




Bangun pagi, biasala, aku akn tgk buku merah ak yg dikurniakan semasa JPM Induction kat Pantai Merdeka,Kedah. Selepas jew solat & buat bnda2 yang patut, so ak pegi la menuju bangunan pentadbiran kampus ak. tmpat 1st yng akn dilawati mestilah bhgian yg slalu mguruskan siswa/i pny masalah, (HEMs), selepas menyelesaikan beberapa isu yg patut.  

Aku bergerak ke stesen yg seterusnya iaitu pejabat pengurusan, tempat ni dikhaskn tuk wt segala tempahan yang tuk event2 yang dirancng oleh ak & da geng. Selepas je kuar dr pintu pejabat pengurusan, mesti singgah jap ke reception counter tuk tny pape update ttg tetamu yg dtg melawat. 

Then dgan sepantas kilat menuju ke bilik-bilik lecturer tuk tgk task2 atau assessment yg tertangguh (yang ak xhantar-hantar lagi.haha) .adela 5/6 bilik g singgah kejap, de yang ajak besembang, seronok gak dgr gosip-gosip terkini ttg cmpus ak ni. Then ak akan ke bilik Head of Section tuk tgk ade pape isu x atau maklumat terbaru ttg fakulti msing2. seterusnya ak akn ke bilik ketua-ketua unit dlm pentadbiran dan akademik tuk tny khabar berita ttg berita2 t'baru ( slalunya sal mslh2 siswa/i ni). 

Yg terakhir skali chekpoint tuk hari ni, ak g pejabat timb. dekan atau pun pejabat dekan tuk mmbentangkan pendapat yg mungkin dapat mmbantu melicinkan pentadbiran universiti. akhirnya... ak akn ke kelas seperti siswa/i yg laen setelah 2@3jam menjadi despatch boi pagi 2. tugas ini besambunk lagi bile ak da habis kelas plak tgh hari 2.  rasenya pusing2 cmpus hari2 mau dlm 2@3KM sehari. hahahaha. tips utk kuruskan bdn.

nota kaki: kalaulah ade PA sendiri.:P

3 comments:

IR shahrin
April 23, 2010 at 6:46 PM comment-delete

1 thing to say...
booooooooooo
hahah

Reply
fiuzzhafiz
April 24, 2010 at 10:32 AM comment-delete

hahaa
ade org jeles,,,
:P

Reply
IR shahrin
April 29, 2010 at 2:54 AM comment-delete

xjeles ok
xde masa
siap nk PA ape kes
hahah

Reply

Post a Comment

Related Post

Flag Counter

free counters

Page Rank

About Me

Penulis adalah pengasas bagi Fiuzzhafiz Works. Penulis merupakan mahasiswa tahun akhir yang kini menuntut di sebuah universiti swasta tempatan dalam bidang teknologi kejuruteraan marin. Semua gambar adalah hakcipta terpelihara melainkan dinyatakan oleh penulis.