Delicious LinkedIn Facebook Twitter RSS Feed

Eid-Fitri 1431H



10 September 2010 bersamaan 1 Syawal 1431H, alhamdulillah semua umat Islam yang masih hidup di dunia ini dapat meraikan hari yang sangat ditunggu sepanjang tahun selepas berpuasa melawan hawa nafsu selama sebulan. Alhamdulillah aku dapat menyambut hari lebaran bersama keluarga yang tersayang di bandar kampung halaman.


sehari sebelum raya, perjalanan Kota Bharu - Kuala Berang - Jerangau Jabor - Kuantan  -Pekan - Mersing amatla memenatkan. biasala, ramai berpusu2 pulang ke negeri masing untuk menyambut hari raya keesokan harinya.. kereta di jalan raya macam air kat sungai..xhenti2. tapi yang ajaibnya, perjalanan yang sepatutnya mengambil masa 10 jam untuk ke Johor, aku memandu  hanya 7 jam. iya lah; bertolak pukul 7.15 am sampai di kampung pada pukul 2.15 pm. terkejut gak. bawak steady je. 100 -150km/hmaintain. bawa slow, ngantuk; bawa laju, kena saman ekor la.haha

Raya pertama, hanya ada keluarga aku, pak long dan maksu sahaja. yang lain semu sampai raya ke-2 nanti. Pagi raya, rutin bersalam-salaman dan bermaaf-maafan sesama ibu bapa, adik beradik dan saudara-mara. less talk, no pictures as usual. hehe

ain, syadiyah, amin, haziq
pantang nampak kamera dua budak kecik ni.hehe
sesi mencium puan (nenek)
anak dara besar (alang,ibu, angah)
maksu bersama ain (besaq betul ain kn)
zafirah, hazim, haziq, hakim (keluarga paklong)
haris, paksu, amin
happy anniversary ibu & ayah, 6 syawal 1431H
dah tentu family aku la ni
2 famili xde dalam gambar tahun ni
so tadi tu aktiviti di pagi raya, pada malam raya, teen night out la...g bandar Kluang tuk photoshoot bersama kazen2.hehe


CLS xjadi sgt
CLS sket2
zafirah and angah jadi model CLS
amin pun macho gak kn?hehe
ni jew gambar photographer yang ada.:P
Raya ke-2 beraya di rumah Pakcik Zaini, open house tahun ni wat kat sana. 1st time dalam sejarah. thanks pakcik sebab bermurah hati . ngeh3. tahun depan buat lagi moga pintu rezeki bertambah luas. :) Amin~~~

sepupu paling kecik, zakwan
muka zakwan yang bajet comel.haha

raya ke 3 dah bertolak balik semula ke Kelantan. tapi kali ini perjalanan mengambil masa 10 jam. huh! letih drive tanpa tukar driver. muda2 boleh la.. haha. 2hari jew beraya di kampung sebab ayah on-call kene keje raya ke-4. terpaksa berkorban untuk negara. 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1431H, 
MAAF ZAHIR DAN BATIN,
TAQABBALALLAHU MINNA WAMINKUM

4 comments:

♥ Cik Tiqa ♥
September 17, 2010 at 12:37 PM comment-delete

jauh perjalanan luas pemandangan ya! heeee...
lama sungguh dalam kereta..msti penat tak terkata...hohoh...

wah2!!cantik-cantik la pic yg fz shoot..lebih2 lg pic bdk kecil yg last ni..wohohhhhh....

*mata semua sama pesen je...heeeee...

Reply
fiuzzhafiz
September 17, 2010 at 4:43 PM comment-delete

hehe
kn dh kate sume mate cam cine
hik3

thanx 4 da comment.. jap nk update agi..
:)

Reply
farahfa
September 18, 2010 at 6:50 PM comment-delete

auwww! i like like like! gmbr sgt cantek. nk etek photoshoot kat batu2 tu.ngahaha

Reply
fiuzzhafiz
September 19, 2010 at 1:08 AM comment-delete

nanti kite photoshoot malam yep fa..
huhuh

Reply

Post a Comment

Related Post

Flag Counter

free counters

Page Rank

About Me

Penulis adalah pengasas bagi Fiuzzhafiz Works. Penulis merupakan mahasiswa tahun akhir yang kini menuntut di sebuah universiti swasta tempatan dalam bidang teknologi kejuruteraan marin. Semua gambar adalah hakcipta terpelihara melainkan dinyatakan oleh penulis.