Delicious LinkedIn Facebook Twitter RSS Feed

Tulpjes day out

15 Ogos 2010, baru je beberapa bertolak dari Lumut, terus jew ada panggilan telefon dari rakan lama, Dr. Farisan ajak pegi makan colek kat Kota Bharu. Time tu kat Gerik lagi. Dem xsabar2 lak dorang ni.haha
Masjid Jubli Perak


So pagi2 lagi, geng kami, Tulpjes (makna, bunga tulip dalam bahasa Holland)  terus mengorak langkah ke Rantau Panjang, Kelantan. Kali ini hanya ada; Aishah, Nurleen, Farisan dan Fiuzz sahaja. Farah Wahidah dan Ros Atiqah xde kali ni. huhu.

ros and fa

Belajar molek yea kat UiTM Shah Alam dan UIA Kuantan tu.... Kami pegi jalan2 dulu yea.hahaha.

Nurleen sangat excited kerana 1st time ke Rantau. Terima kasih kepada driver yang sangat komited. kah3. 


pencarian beg bermula

10 minit pertama di Rantau Panjang. semua muka excited dengan nak shopping sakan. 
Farisan: nak cari beg kulit
Nurleen: nak shoppin!
Aishah: nak cari jeans gurl
Fiuzz: jeans2.


40 minit lepas tu, ado orang sakit perut. namanya dirahsiakan.haha. lagi-lagi cuaca mencecah 33 darjah Celcius pkul 12.30 pm.

Lepas shopping sakan. Geng Tulpjes pegi menunaikan solat zohor di Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra, Rantau Panjang. Masjid ini dibuat berdasarkan seni bina China. Sangat menarek untuk...photoshoot! So kali ni kami photoshoot di Rantau Panjang setelah xdapat berbuka puasa bersama.
Nurleen, berada di China
Aishah, anak cina.:P
Tulpjes tanpa fa dan ros

Last trip, KB Mall. fiuzz membeli spek mata baru. hahaha.

Love to hang out again with Tulpjes. Harap berkekalan hinnga akhir hayat + anak,cucu,cicit pun sama la. 3 tahun lagi mesti ada yang dah nak kahwin ni. guess who?  :P


credit 2 nleen: ikan kalerful

7 comments:

farahfa
August 18, 2010 at 12:38 PM comment-delete

amboihhh..jalan sakan noh.
tp mesti incomplete xdp aku n ros dih. hikhik
i demand for raya photoshoot! a MUST!

Reply
Ros Atiqah Fatin Abdullah
August 18, 2010 at 10:38 PM comment-delete

nurleen ko driver? mesti maso duk rantau pjg tu tringat ko aku ngn fa kan? hehhee... hope 2 c u on hari rayaa..

Reply
fiuzzhafiz
August 20, 2010 at 11:50 PM comment-delete

there will be special post for our journey soon.
insya Allah.
bookin photoshoot raya ni.:P

Reply
♥ Cik Tiqa ♥
August 21, 2010 at 10:04 AM comment-delete

wah!! bestnya pergi kelantan.. jalan-jalan..
btw, cantik2 la photoshoot fiuuz tu..hohoh..

Reply
fiuzzhafiz
August 21, 2010 at 11:05 AM comment-delete

tqa, jom2 dtg kelantan.
xde power sgt cm tqa pny photoshoot.:)

Reply
♥ Cik Tiqa ♥
August 21, 2010 at 10:07 PM comment-delete

jom2!! klntan...hahahaa...aik! tqa pnya biasa2 je la..xcntik mne pun..

Reply
fiuzzhafiz
August 22, 2010 at 11:05 AM comment-delete

nanti kite g photohunting skali nk?
huhu

Reply

Post a Comment

Related Post

Flag Counter

free counters

Page Rank

About Me

Penulis adalah pengasas bagi Fiuzzhafiz Works. Penulis merupakan mahasiswa tahun akhir yang kini menuntut di sebuah universiti swasta tempatan dalam bidang teknologi kejuruteraan marin. Semua gambar adalah hakcipta terpelihara melainkan dinyatakan oleh penulis.